Den bedste metode til rengøring af tæpper

Den bedste metode til rengøring af tæpper

juni 16, 2022 Slået fra Af MadEye Digital

Husejere er ofte ikke klar over at shampooing ikke nødvendigvis er den bedste metode til rengøring af tæpper i deres hjem, og at de har flere muligheder for tæpperensning end nogensinde før. Nogle tæpperensningsmetoder involverer en let og overkommelig tæpperensning, mens andre metoder er et bedre valg til fjernelse af hårde pletter og indmalet snavs og snavs.

Den bedste metode til tæpperens er normalt damprensning, som fjerner over 90% snavs og bakterier fra tæpper. Renseri af tæpper er også effektive til at sikre, at tæpper er klar til fodtrafik så hurtigt som muligt.

For at sikre, at du holder dit hjems tæpper og områdetæpper samt alle andre gulvmaterialer i god stand og ser bedst muligt ud, skal du bemærke et par vigtige forskelle mellem tæpperensningsmetoder samt nogle tip til at holde gulve så rene som muligt. Du kan derefter diskutere dine valg med et tæpperensningsfirma i nærheden af dig, når det er tid til at få dine tæpper og gulve rengjort af en professionel!

Forskellige tæpperensningstjenester

Bemærk de mest populære tæpperensningstjenester, du kan vælge til dit hjem, så du bedre kan forstå fordele og ulemper ved hvert valg:

  • Varmtvandsekstraktion eller damprensning bruger varmt vand påført tæppefibre med en højtryksstav. Det varme vand og trykket arbejder begge for at opløse tykt snavs, mudder, støv og andet snavs fra tæpper, så det let kan ekstraheres. Damp “fluffer” også matte tæppefibre, så dit hjems tæpper ser friskere ud og føles blødere under fødderne.
  • Tæppeshampooing bruger specialvaskemidler påført med masser af vand, ligesom shampooing af dit hår! Roterende børster kan skrubbe shampooen ind i tæpperne og hjælpe med at løsne snavs og snavs. Rent vand bruges til at udtrække shampooen, indtil tæpperne er rene og fri for rester.
  • Tæpperensning bruger et specielt pulvervaskemiddel eller lignende kemikalier, der påføres med en lille mængde vand. En roterende børste skubber pulveret ind i fibrene, og et specialekstraktionsværktøj fjerner derefter vaskemidlet sammen med fanget snavs og snavs.
  • Skumrensning af tæpper eller indkapsling bruges ofte til særligt beskidte tæpper. Et specialskum påføres tæpper, hvor det derefter begynder at boble og ekspandere; dette ekspanderende skum fanger snavs og snavs og bringer det til tæppets overflade. Dampekstraktion fjerner derefter skummet og fanget snavs.
  • Bonnet rengøring bruger en special tæppe rengøring maskine med en type tykt håndklæde eller motorhjelm over fronten. Denne motorhjelm gnider tæppeshampoo langs overfladen af tæppefibre, og shampooen ekstraheres derefter sammen med fanget snavs og snavs.

Ødelægger rengøring af tæpper dem?

Forkert brug af skrubbebørster og brug af for meget hård shampoo og vaskemiddel kan beskadige tæppefibre; Jordet snavs og andet snavs flader dog også tæppefibre, så det til sidst skal udskiftes i stedet for at rengøre.

Hvordan rengør du et tæppe dybt i hånden?

Den bedste metode til rengøring af tæpper i hånden indebærer blotting af en plet med en hvid klud mættet med hvid eddike. Eddike opløser mange typer madpletter, kæledyrspletter og andet snavs. En grundig skylning med en anden våd klud skal fjerne alle spor af pletter.