Sådan sørger du for at ferien er god for alle uanset alder

Sådan sørger du for at ferien er god for alle uanset alder

juli 5, 2021 0 Af Lis Mathiesen

Ferien nærmer sig med hastige skridt, og hvem glæder sig ikke til ferie! Det er tid til at slappe af og hygge sig med de nærmeste. Uanset hvem der er med på ferie, er det vigtigt at alle kan være med. Hvis du rejser med både børn og ældre, kan de ofte få gavn af hinanden, men det kan også være svært at skulle tilpasse sig to forskellige tempoer. Sørg derfor for at I er så godt forberedte så muligt så ferien kan blive god for alle i alle aldre.

Når der skal holdes ferie, handler det ofte om at tilbringe tid med sine nærmeste. Dette inkluderer ofte familien, som kommer i alle aldre. Hvis du skal holde ferie, med mennesker som kommer i et bredt aldersspænd, kan det være en god idé at sørge for at man er godt forberedt hjemmefra således at alle kan få en dejlig ferie. At have både børn og ældre med på ferie kan være en udfordring, og det kan til tider være svært at få det hele til at gå op i en højere enhed. 

Et godt tip til hvis du skal have dine gamle forældre, bedsteforældre eller måske endda oldeforældre med på ferien er, køb kørestol. Hvis de ældre er gangbesværede, kan det være en fordel at have en kørestol ved hånden når der skal gås lange strækninger. På den måde kan de ældre nemmere være med på ferien, og de vil helt sikkert nyde at komme ud og blive luftet, samt at tilbringe tid med familien. Med en kørestol til rådighed får du mere frihed til at transportere de ældre rundt, og familien kan sammen opleve flere ting. Har du børn med, kan børn og ældre få mere glæde af hinanden, og ferien bliver næsten ikke bedre. 

Hvilke kørestol skal jeg vælge?

Hvis du beslutter dig for at I bør anskaffe de ældre en kørestol, vil du nok opdage at der er utrolig mange forskellige modeller at vælge i mellem. Hvordan finder man lige hoved og hale i det? Ja det er et godt spørgsmål. Gennem tiden er der nemlig blevet udviklet en masse forskellige modeller af kørestole, og der er efterhånden også blevet udviklet mange smarte funktioner på kørestolene så de er blevet nemmere at have med at gøre. Den største ulempe med en kørestol, kan nemlig være at den er klodset at have med at gøre, og fylder en del. 

Når du vælger en kørestol, bør du altså lede efter en kørestol som er nem at pakke sammen. De fleste kørestole nu til dags, kan klappes sammen, og er derfor nemmere at tage med i bilen og på farten. Selvom at en kørestol kan klappes sammen, fylder den stadig en del. Derfor findes der modeller af kørestole, hvor baghjul og benstøtter nemt kan klikkes af. På den måde kan kørestolen nemmere pakkes sammen og fylder endnu mindre. Det er mega smart! Desuden bliver kørestolen og lige det nemmere når man fjerner baghjul og benstøtte og du kan derfor hurtigt fjerne op til 6 kg, med få hurtige klik.